Går du också och tänker på att bygga en pool? Drömmer du om sensommarkvällar med pool, bad och grillning. För att bygga en egen pool så måste du göra en del förberedelser. Bland annat måste du bestämma dig för vilken pool typ just du vill ha. Sedan måste du bestämma dig för hur du ska värma upp poolen och hur du ska behålla värmen. Ett vanligt alternativ till att behålla värmen är att skaffa ett pooltak. Pooltaket gör så att det blir en växthuseffekt på insidan av pooltaket. En annan sak du också måste bestämma dig för är vart på din mark du ska placera din pool. Placeringen av poolen är kanske ett av de viktigaste besluten. För du vill inte till exempel ha en björk i närheten av poolen så att det blir en massa skräp i poolen. Oavsett vad och hur du väljer att göra så är det viktigt att du tar tid med dina beslut, prata med folk som har pool. Hur tänkte de när de skaffade pool?

Gör en ekonomisk plan

Att skaffa pool är ett relativt dyrt projekt och det kan lätt sticka iväg i fråga om kostnader. Det är därför väldigt viktigt att du gör en ekonomisk plan för vad det får kosta att bygga och driva din pool. Använd sedan alltid denna ekonomisk plan som ett underlag i varje steg du gör vid införskaffning av pool. Tar du in extern hjälp så se till att ha alla priser skriftligt. Det är så lätt hänt att man kanske ändrar sig vart poolen ska stå eller att man kanske vill byta pool typ. Varje avsteg du gör från grundplanen kan få enorma ekonomiska konsekvenser. Att installera en pool kostar nämligen mellan 350 000-600 000 kronor. Var noggrann och fråga om hjälp om du känner dig minsta osäker. Att skaffa pool är en stor investering i både tid och pengar oavsett om du gör allt arbete själv eller använder dig av hantverkare. Men när drömmen blir verklighet och du en dag har en pool som du länge har drömt om så kommer du vara stolt över dig själv för att du investerade all den tid i planeringen.

Finansiering av pool

Förutom alla beslut kring hur din pool ska se ut och vart den ska placeras så måste du ta ett beslut kring finansieringen. Om du ska låna pengar så finns ett enkelt sätt och det är att ansöka om lån via https://enklare.se/. Men innan du ansöker om ditt lån så se till att du har din budget klar så att du inte behöver ta flera lån. Se även till att du har en marginal i din budget för överraskningar som oförutsedda händelser du kanske inte har tänkt på som kan hända vid själva bygget. Att bygga pool är ett stort projekt och man behöver marginal i sina kalkyler. Tänk även på att valet av ditt pool material kan ha stor påverkan på priset, samt val av uppvärmning kan påverka det totala slutpriset för din pool. Det är många prisparametrar du måste ha koll på som poolägare. Så gör det enkelt för dig och se till att ha ordning på pool ekonomin och budgeten innan du tar ett lån.