I dag finns det simhallar eller vattendrag i de flesta svenska städer. Det gör att simning är en sport som kan utövas av många. Dessutom kostar det inte särskilt mycket att gå och simma. Att simma i havet eller i en sjö är helt gratis. Det här är dessutom en sport som ger avslappning samtidigt som man tränar. När det gäller simning kan alla vara med, oavsett utseende, kön, vikt, religion eller olika former av funktionsnedsättningar.

En sport som inte tröttar ut

När man går på gym, springer eller tränar på annat sätt kan man ofta bli svettig och känna sig trött i kroppen. Det är inte fullt lika vanligt när man tränar simning. Man känner helt enkelt inte av att man tränar. Man kan alltså kombinera simningen med andra idrotter. Om man spelar laserdome i Stockholm och har roligt, så kan man orka med en stunds simning efteråt. Det kan rent av vara skönt att kunna sträcka ut kroppen lite extra.

Alla kan vara med

Alla kan vara med och simma. Det spelar ingen roll hur man ser ut eller hur vältränad man är. Här är alla välkomna. Man behöver inte känna att man måste simma en viss sträcka, eller att man behöver hoppa från en viss höjd. Man kan vara med på sina egna villkor.

Simning om man inte tål klor

Om det är så att man inte tål klor kan det vara svårt att simma i en simhall. Där måste klor finnas i vattnet för att inte allt för mycket bakterier ska överleva i det. Det finns dock inget som hindrar att man simmar i en sjö, i en större å eller kanske i havet. Det kan dock vara bra att komma ihåg att det kan finnas strömmar i hav och åar. Det saknas i simhallen.

Att lära sig simma

Det är bra att vara simkunnig. I de allra flesta skolor ingår simning i idrottsundervisningen. Dock lär skolan inte ut simning utan på idrotten kontrolleras bara att eleven kan simma en viss sträcka. Om ett barn inte kan simma kan det behöva gå i simskola efter skoltid. Det finns simundervisning även för vuxna. Där behöver man inte skämmas för att man inte kan simma.

Om man vill bada i sjöar eller hav kan man känna sig rejält mycket säkrare om man kan simma bra. Det kan också vara klokt att öva lite livräddning om chansen ges.

Simning och att visa kroppen

Det kan kännas jobbigt att visa sin kropp i en baddräkt eller bikini. I en simhall får man ofta inte bada i vanliga kläder. Det finns dock undantag. Ibland kan man få bada i plagg gjorda av polyester. Det finns även så kallade burkinis, badkjolar och liknande som döljer lite mer om man skulle vilja det. Dock är det väldigt sällan andra har tid att titta på hur man ser ut. De har fullt upp med sin simning eller med andra aktiviteter.