Sally Bauer började simma redan i tidig ålder. Hon tog många olika rekord under sin tonårstid när hon simmade för Malmö simsällskap och blev snabbt ett känt namn i simmarvärlden. Men relativt tidigt visade hon sig ha en ovanlig uthållighet vilket gav henne fördel i längre simtävlingar. Hennes karriär ledde därför tidigt in på långdistanstävlingar och hon har genomfört många kända långdistanser runt om i världen. Man förknippar kanske namnet Sally Bauer starkast med hennes bedrift att som första skandinav simma över den engelska kanalen. Hon var i trettioårsåldern när hon den 27 augusti simmade över den Engelska kanalen på 15 timmar och tjugotvå minuter. Hon gjorde sedan om bedriften när hon befann sig i fyrtioårs-åldern och klarade då distansen på 14 timmar och 40 minuter.

Efter sin otroliga karriär drog sig Sally tillbaka och var aktiv som simtränare under en period. Bland annat som tränare för svenska simförbundet. Sally avled den 15 juli 2001, 93 år gammal.

Sally var mer än en elitsimmare. Hon simmade under en tid då det inte var lika självklart att en kvinnas idrottskarriär kunde vara likadan som en mans och hon har varit en förebild för många unga sportande kvinnor.